7.09.2008

MUTFAKTA PRATİK ÖLÇÜ BİRİMLERİ

PRATİK ÖLÇÜLER

Bir su bardağı (250 gramlık)

Su

250gr

Süt

250gr

Toz şeker

200gr

Pirinç

250gr

Bulgur

200gr

Fasulye

200gr

Mercimek

180gr

İrmik

180gr

Pudra şekeri

160gr

Un

100gr

Peynir(rendelenmiş)

100gr

Badem(çekilmiş)

100gr

Ceviz(çekilmiş)

100gr

Kakao

220gr

Zeytinyağı

220gr

Ayçiçek yağı

220gr

Eritilmiş yağ

220gr

Bir Çay Bardağı(100gramlık)

Su

100gr

Süt

100gr

Toz şeker

80gr

Pirinç

100gr

Bulgur

75gr

Fasulye

75gr

Mercimek

75gr

İrmik

70gr

Pudra şekeri

70gr

Un

70gr

Peynir(rendelenmiş)

40gr

Badem(çekilmiş)

40gr

Ceviz(çekilmiş)

40gr

Zeytinyağı

90gr

Ayçiçek yağı

90gr

Eritilmiş yağ

90gr

Bir Kahve Fincanı(75 gramlık)

Su

75gr

Süt

75gr

Toz şeker

70gr

Pirinç

70gr

Nohut

70gr

Bulgur

60gr

Fasulye

60gr

Mercimek

60gr

İrmik

55gr

Pudra şekeri

55gr

Un

55gr

Peynir(rendelenmiş)

25gr

Badem(çekilmiş)

25gr

Ceviz(çekilmiş)

25gr

Kakao

40gr

Zeytinyağı

65gr

Ayçiçek yağı

65gr

Eritilmiş yağ

65gr

Bir Yemek Kaşığı

Yağ(silme)

20gr

Toz şeker

20gr

Salça

30gr

Tuz

20gr

Mutfakta yemek, pasta yapımında bazı tariflerin gram usulü verilmesi nedeniyle bazen tariflerimizi tutturamayabiliyoruz. Yardımı olur diye mutfakta kullanabileceğimiz pratik ölçüleri vermek istedim umarım işinize yarar.

Hiç yorum yok: