7.09.2008

ISLAK KEK

Çok lezzetli bir ıslak kek oldu.Aşırı derecede kabardığı için pişerken neredeyse fırının üstüne değecekti.Sade kek yemektense bu şekilde ıslatarak yapın çok daha lezzetli oluyor ve daha çok tercih ediliyor.Bu keki eltimle beraber yaptık acaba istediğimiz gibi kabaracakmı diye fırının başında kekin kabarışını izledik.Sonuç çok başarılı oldu.Zaten görüntüsüde bunu gösteriyor öyle değilmi...

Malzemeler:

3 yumurta (oda sıcaklığında)

1,5 su brd. şeker

1.5 su brd süt(oda sıcaklığında)

1,5 su brd sıvı yağ

2 çorba k. kakao

1pk vanilya

1pk kabartma tozu

1 çay bardağı ceviz

yeteri kadar un

süslemek için hindistan cevizi

Yapılışı:

Yumurtaları,şekeri karıştırma kabına alıp mikserle iyice çırpıyoruz.İçine sütü,sıvıyağı ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz.Sonra bu karışımdan bir su bardağı üzerini ıslamak için ayırıyoruz.Yeteri kadar unu,kabartma tozunu,vanilyayı,cevizi ekleyip biraz daha çırpıyoruz.Yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.180 derecede pişiriyoruz.Pişen kekin üzerine kek sıcak iken ayırdığımız karışım ile keki ıslıyoruz hindistan cevizi ile süslüyoruz.Afiyet olsun...

Öneri:Islak keki kek kalıbında yapacaksanız kalıbınız büyük olmalı aksi taktirde malzemeler normal kekten fazla olduğu için kalıba sığmaz eğer büyük kalıbınız yoksa normal bir tepside de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: